Вартість 3 ключових продуктів в Україні знизилась у квітні: на чому господині зможуть зекономити

Вартість 3 ключових продуктів в Україні знизилась у квітні: на чому господині зможуть зекономити

На тлі прогнозування подорожчання весною молочний продуктів та ковбасних виробів, продуктові магазини з 1 квітня знизили вартість базових продуктів, і це не першоквітневий жарт. Подешевшали – борошно, цукор та сіль. Ці відомості з’явились на офіційній сторінці Мінфіну. Хоча ціни стали доступнішими, зниження не дуже відчутне, порівнюючи з березнем 2024 р.

Цукор у минулому місяці коштував в середньому 28,85 грн за 1 кг, оновлена середня вартість на зараз становить 28,60 грн/кг.

На борошно пшеничне «Хуторок» поточна ціна – 23,23 грн за кілограм, що на 70 копійок більше за середньомісячну вартість березня. Проте за пакування на 2 кг можна заплатити менше на 1,11 грн: було 41,26 – стало 40,15 гривень.

Придбати морську харчову сіль можна дешевше на 1,07 коп за середніми підрахунками. Найдорожче за неї просять у Megamarket, а найнижчі цінники у Varus.

Про здешевлення базових продуктів повідомляв раніше Д. Соломчук, депутат та член Комітету ВРУ з питань земельної та аграрної політики. Його прогноз стосувався овочів, деяких продуктів тваринництва, картоплі, цибулі, яєць. Натомість молоко може подорожчати через підвищення вартості палива та збільшення видатків на логістику.

На Алясці лось відвідав кінотеатр: чим поживилась тварина у будівлі Попередня стаття На Алясці лось відвідав кінотеатр: чим поживилась тварина у будівлі
Буревій пронісся більшістю областей України 2 квітня на знеструмив сотні населених пунктів Наступна стаття Буревій пронісся більшістю областей України 2 квітня на знеструмив сотні населених пунктів
Згорнути