Харчова залежність від майонезу – міф чи реальна небезпека

Харчова залежність від майонезу – міф чи реальна небезпека

Знаменитий соус запозичений із французької кухні. Українцям насичений смак надзвичайно подобається, враховуючи величезну кількість страв із цією заправкою. Багато людей вживають приправу просто намазуючи на хліб. Проте дієтологи б’ють на сполох, акцентуючи на провокуванні продуктом серйозної харчової залежності.

Натуральні компоненти, що входять до складу яєчно-олійної суміші не шкідливі, згубно впливають на здоров’я штучні добавки. Вони подразнюють рецептори, формують потяг до відчуття смаку знову та змушують постійно купувати товар.

Магазинний соус також насичений трансжирами. Модифіковані молекули накопичуються на судинах та спричиняють ожиріння. Маркування майонезу «легкий» є маркетинговою хитрістю. Заправка не може бути легкою, враховуючи склад інгредієнтів. Її основа – суцільні жири. 

Знизити частково негатив на здоров’я може приготування домашньої приправи з натуральних продуктів, але вживати їх без шкоди можна не частіше двох разів на тиждень. Дієтологи радять замінити майонез йогуртом або сметаною, додаючи до них гірчицю та спеції. Таке поєднання нешкідливе при помірному використанні.

«Арсенал» Олександра Зінченка цього літа планує посилити всій захист зірковім гравцем ФК «Барселона»: чи відбудеться трансфер Попередня стаття «Арсенал» Олександра Зінченка цього літа планує посилити всій захист зірковім гравцем ФК «Барселона»: чи відбудеться трансфер
5 категорій продуктів, які не можна вживати при жовчнокам’яній хворобі Наступна стаття 5 категорій продуктів, які не можна вживати при жовчнокам’яній хворобі
Згорнути