Грошове стягнення 1342 грн за миття автомобіля в недозволеному місці: де не можна мити автівку

Грошове стягнення 1342 грн за миття автомобіля в недозволеному місці: де не можна мити автівку

Водіям варто ознайомитись із новими приписами, відповідно до яких не можна мити автомобіль будь-де. Ігнорування нормативного акту трактуватиметься правопорушенням та оподатковується штрафом. 

У статтю 152 КУпАП від 2010 року внесені зміни щодо адміністративної відповідальності за порушення стандартів та норм благоустрою, встановлених державою. Згідно нововведень встановлені нові правила, які обмежують водіїв у можливих місцях для миття власних автівок. Від сьогодні заборонено мити авто:

  • біля озера;
  • в лісі;
  • серед вулиці.

Переіначення ст.152 зумовлено екологічними чинниками та санітарними нормами. Під час миття транспортного засобу застосовуються хімічні речовини, які забруднюють навколишнє середовище. Вони проникають у ґрунт, підземні води та загрожують здоров’ю людей і довкіллю.

Розмір штрафу за адміністративне порушення розраховується в сумі 50-100 неоподаткованих мінімумів прибутків громадян, рівних на сьогодні 1 342 грн. Величина грошового стягнення чимала, тому вигідніше скористатись послугами автомийок, аніж заплати в кілька разів більше.

15 хв на купівлю-продаж автомобіля через застосунок Дія: як скористатись послугою Попередня стаття 15 хв на купівлю-продаж автомобіля через застосунок Дія: як скористатись послугою
Позитивний вплив медитації на роботу науково доведено Наступна стаття Позитивний вплив медитації на роботу науково доведено
Згорнути