Позитивний вплив медитації на роботу науково доведено

Позитивний вплив медитації на роботу науково доведено

Американські вчені давно намагались підтвердити чи спростувати користь медитації для фізичного здоров’я. Про психологічну складову не йдеться, адже позитивний вплив на уповільнення емоційних гойдалок уже доведений.

Дослідженням зайнялась група американських медиків. Очолив команду експертів доктор Чайкрит Кіттанавонг. Ще за кілька років до наукового вивчення теорії про ймовірний впив практики ментальних вправ на серцево-судинну систему, думки про це лунали в медичному середовищі.

Погодились прийняти участь у дослідженні понад 61 000 громадян США. 10% з цієї кількості були прихильниками духовних технік задля покращення самосвідомості. Результати підтвердили гіпотезу, що у осіб, які медитують майже вдвічі знизився ризик розвитку ішемії, інсульту, гіпертонії. Окрім цього, вони рідше стикаються з проблемою підвищення рівня холестерину та приблизно на 35% менше хворіють, ніж ті, хто ще не відкрив для себе інструмента для фокусування розуму на якомусь об’єкті.

В одному з інтерв’ю автор наукової роботи зауважив, що при аналізі враховувались: вік, вага людини, наявність шкідливих звичок, ритм життя. Проте вчені акцентують на неточності отриманих результатів та необхідності продовжувати дослідження у цій сфері. Також не вивчався вплив різних видів медитації на здоров’я серця, а лише загальні відомості. Фахівці не виключають вірогідності, що деякі техніки можуть сильніше впливати на серцево-судинну систему, а інші менше.

Ч. Кіттанавонг закликає всіх регулярно медитувати, адже цей процес сприяє умиротворенню, заспокоює, укріплює ментальну енергію та знижує тривожність. І це підтверджений постулат. 

Грошове стягнення 1342 грн за миття автомобіля в недозволеному місці: де не можна мити автівку Попередня стаття Грошове стягнення 1342 грн за миття автомобіля в недозволеному місці: де не можна мити автівку
«Арсенал» Олександра Зінченка цього літа планує посилити всій захист зірковім гравцем ФК «Барселона»: чи відбудеться трансфер Наступна стаття «Арсенал» Олександра Зінченка цього літа планує посилити всій захист зірковім гравцем ФК «Барселона»: чи відбудеться трансфер
Згорнути